Obdrželi jsme prosbu o doplnění materiálu, pro 4. Brigádu rychlé reakce Národní gardy Ukrajiny, operující ve směru Bachmut !

V interní komunikaci používáme pracovní názvy jednotek podle aut, která jsme jim dovezli. Takže třeba David je 4. Brigáda rychlé reakce Národní gardy Ukrajiny. Jim jsme dovezli totiž v květnu Mazdu B2500 s jménem David.

Na východě už klesají teploty rychleji než u nás a jsou zde první požadavky na jednorázové ohřívače rukou a nohou, přidali jsme je do seznamu potřebných položek. Představte si, že jste 24 hodin venku v zákopu. V lepším případě část doby pod provizorním přístřeškem s teplotami jako o měsíc později tady u nás. Minulý rok nám jednotky, kterým jsme dodali chemické ohřívače, natočili děkovné a instruktážní video k ohřívačům, podívejte se na něj prosím, uděláte si lepší představu o způsobu použití a hlavně potřebnosti této položky na místě.

V tuto chvíli se nám prozatím podařilo vyjednat cenu 16 Kč/ks s DPH za balení, respektive za sadu 2ks v jednom balení. V seznamu potřebných položek je to uvedeno jako příklad. Počet není omezen, budeme ohřívače potřebovat i pro ostatní. Ohřívače rukou a nohou bude nyní hodně potřebná položka. Aktuálně připravujeme cestu s dodávkou offroad, odvezeme k jednotce David vše, co se nám podaří sehnat.

Druhá potřeba jsou zimní pneumatiky: dvě sady ve dvou rozměrech, zase jsou přesně specifikované v seznamu potřebných položek. Příklad je nejlevnější nové, jaké jsme našli, ale jak je uvedeno, pneumatiky nemusí být úplně nové, musí mít dostatečný vzorek, musí být funkční.