Zákopová kamna a svíčky pro Ukrajinu

V Donio jsme otevřeli finanční sbírku na zákopová kamna a svíčky pro Ukrajinu.

V rámci naší skupiny SOHTASH v Zakarpatí se nám podařilo navázat spolupráci s výrobcem, který nad rámec své standardní produkce, za pomoci dobrovolníků vyvinul a vyrábí zákopová kamna, ve kterých je zdrojem tepla zákopová svíčka. Kamna slouží vojákům v zákopech na frontě, několik kamen jsme na frontu již dodali a ověřili jejich funkčnost.

Podívejte se na video, jak taková zákopová kamna fungují.

Na Youtube máme video s našimi kamny sloužícími na frontě, nakoupili jsme jich zatím 30 ks a předáváme je postupně vojákům. 

Domluvili jsme výrobu kamen dobrovolníky na centrální Ukrajině za cenu materiálních nákladů, jedny kamna lze pořídit za 17 EUR, ve spojení s naší výrobou svíček můžeme velmi efektivně pomáhat, kde je to potřeba. Budeme moc rádi, pokud se s námi do projektu zapojíte, budete projekt případně sdílet.

V naší dílně v Praze vyrábíme zákopové svíčky ve větších sériích.

   

Jak zákopová kamna, tak svíčky vyrábějí dobrovolníci, materiál na svíčky zajišťujeme z dobročinných sbírek, náklady na výrobu jsou díky tomu minimální, symbióza obou produktů je příslibem pro pomoc v širším rámci. 

Komu pomůžeme?

Pomůžeme bojovým jednotkám na východní a jižní Ukrajině, pro které zima neskončila. Kamna poslouží nejen pro efektivnější otop utěsněného prostoru v zákopu, ale k usušení oblečení, uvaření čaje, nebo ohřátí jídla. Pomůže zlepšit podmínky vojákům na frontě.

Na co konkrétně budou peníze z této sbírky použity?

Pokud nám pomůžete, vyrobíme sybolický počet 68 ks zákopových kamen a ke každým kamnům vyrobíme minimálně jednu krabici zákopových svíček (50ks), což představuje 3400 ks zákopových svíček a 20000 hodin tepla. Zákopová kamna a svíčky dovezeme a předáme jednotkám ozbrojených sil Ukrajiny na východní a jižní frontě.