"Pomáháme Ukrajině" pro nás není jen název našich webových stránek

Je opravdu vzrušující, kam může dovést práce dobrovolníka. Jestli jste zvyklí jezdit jednu cestu denně, do práce a domů a dvakrát do roka vyjet na dovolenou na předem domluvené místo, potom práce dobrovolníka v tomto projektu je jako jezdit prakticky denně na nová místa a nemít domluveného vůbec nic.

Při shánění materiálu na zákopové svíčky jsme rozposlali řadau žádostí, na jednu z jich reagovala charitativní organizace v Hradci Králové, která sice zásoby vosku pro naši výrobu neměla, ale doporučila nám pana Jiřího Braunera, který nám materiál na zákopové svíčky dodal. Dozvěděli jsme se, že loni pan Brauner s rodinou a přáteli vyrobili 1500 zákopových svíček. Letos nemá časovou kapacitu svíčky vyrobit a tak štafetu převezmeme (máme významnou kapacitu v Zakarpatí ve škole a několik dalších dobrovolníků).

Neznamená to ale, že by se pan Brauner ve své pomoci zastavil. Aktuálně zajišťuje berle, francouzké hole, invalidní vozíky pro Ukrajinské vojáky. Ve společnosti to bohužel stále není norma, pomáhat druhým, mít dobrý pocit a současně tím měnit svět k lepšímu, ale ten kdo to zkusil a našel v tom smysl, to většinou nevzdává, velké díky za to co děláte pane Braunere!

   

Rozhodli jsme se pomoci v duchu našeho cíle pomáháme Ukrajině!  Přidáváme položku na náš seznam potřebných položek s vysvětlením, kam materiál bude směřovat.

Toto vybavení lze zajistit od dárců zdarma, nebo za přijatelnou cenu. Je to dlouhodobý proces, vybavení není na jednom místě a nejdražší položkou se stává kromě času i logistika od jednotlivců. Pokusíme se využít naší síť dárců a příznivců, kteří budou ochotni nějakou věc zdarma nebo za symbolickou cenu od dárců převzít a my potom naplánujeme co nejefektivnější svoz materiálu z těchto sběrných míst, tak abychom maximálně udrželi náklady při zemi, protože hospodaření s prostředky má přímý vliv na podporu, která s ní roste a padá.

Budeme rádi, pokud se do podpory zapojíte i Vy.

Děkujeme všem dárcům, kteří přispívají. Ať už finančně na naší sbírce Znesnáze21 nebo zajištěním položek z našeho seznamu.

Všem patří velký dík!