První veřejná akce společné výroby zákopových svíček v Praze

Na tento nedělní podvečer jsme se připravovali několik týdnů. Museli jsme zajistit vybavení, prostor, zajistit materiál pro výrobu, otestovat technologii a ověřit sériovost výroby, protože naše zdroje jsou omezené a musíme s nimi optimálně hospodařit a dosáhnout co nejlepšího výsledku. V nejbližší době zveřejníme na Youtube video se znalostmi, které jsme načerpali, abychom se podělili s ostatními, kteří by chtěli pomáhat stejnou výrobou, abychom pomohli dalším dobrovolníkům a usnadnili jim cestu k cíli.

Zpátky k dnešní akci, když bylo vše připravené, oslovili jsme potenciání dobrovolníky. K naší rodině se připojila Natallia, Petr, Honza, švagrová Tereza. Rázem nás bylo s Kateřinou, Aničkou a Davidem sedm.

Akce byla moc příjemná, jak jsem již několikrát zmiňoval. Dobrovolnická činnost je jako síto, velké zrna nepropustí. Že má někdo zájem a vůli pomáhat, je už samo o sobě zárukou moc příjemně stráveného času s fantastickými lidmi a stejně tak tomu bylo dnes. Díky připravenému kartonu, který nám můj bratr Martin nařezal, nám šla práce pěkně od ruky. Zpracovali jsme všechen materiál, který jsme měli k dispozici.

Na konci jsme měli 900 vyrobených svíček, z nichž 300 bylo i zalitých voskem. Vyráběli jsme hvězdičky i točené svíčky, všechny v unifikovaném rozměru plechovky. Zbytek svíček budeme dokončovat v průběhu příštího týdne, protože práce s voskem je v naší technologii nejpomalejším místem.

Děkujeme všem, kteří nám pomohli a pomáhají, pomoc rádi zprostředkujeme, předáním zákopových svíček Ukrajinským vojákům.

Podívejte se, jak vypadají podmínky, ve kterých svíčky pomáhají vojákům.

https://www.youtube.com/shorts/sW-cGq642zw 

Nebo jak pomáhají hřejivé polštářky.

https://www.youtube.com/watch?v=RVsXOzKWnys