Terénní pickup L200 pro 33. Brigádu jsme připravili a můžeme vyrazit!

V rámci požadavku od jednotky 33. Brigády ozbrojených sil Ukrajiny na zajištění terénního pickupu na přepravu minometu jsme tento po jeho zajištění museli připravit.

Auto bylo na pneumatikách do bláta, protože bychom je na 2500 km dlouhé cestě zničili, podařilo se nám sehnat komplety kol na L200, které jsou nadmíru vyhovující na cestu, ale i na další práci v méně náročném terénu. Komplety jsme dostali darem od pana Josefa Tomsy, který je prodával, ale když jsme jej informovali, pro jaký účel je chceme, rozhodl se nám je darovat.

Opravit bylo potřeba padání nafty, při delším stání bylo nutné naftu pumpičkou dostat do motoru. Opravu vozu pro nás udělala zdarma firma RADAC.  Provedena byla diagnostika závady v palivu, bylo to čerpadlo, rozhodli jsme se ho s ohledem na náklady neopravovat. Dále bylo třeba opravit ostřikovače, přehodili jsme žhavení motoru z tlačítka zpět na polohu v klíčku. V RADACu nám také vyměnili kola do bláta za kola od pana Tomsy.

Auto jsme testovali před jízdou, zjistili jsme nižší funkčnost světel, bylo zapotřebí ošetřit světlomety, toto pro nás zdarma provedl Pavel Hanuš.

Auto má korbu dlouhou 180 cm, jde vozit minomet s municí, zbraň musí být na korbě schovaná, proto bylo třeba pořídit hardtop. Konstrukci z ocelových jeklů pro nás vyrobil Václav a Petr Lukešovi, práce se jim náramně povedla, i když neměli k dispozici auto a pracovali podle dokumentace a se šablonou, zcela zapadla na místo. 

Následovalo mytí, lakování konstrukce hardtopu, nárazníku, lesklých dílů na autě, aby odráželo minimum světla, výroba šablony pro hardtop, oprava sedadel - šití - David, Terezka a Anna Riedlovi.

Auto jsme pojmenovali Pavel na počest kamaráda a výjimečného člověka, který v roce 2021 neočekávané podlehl nemoci Covid19.

Děkujeme všem dárcům, kteří přispěli na pořízení a úpravu vozu !!

Děkujeme panu Josefu Tomsovi za darované komplety, děkujeme firmě RADAC za servisní práce na autě, děkujeme Pavlovi Hanušovi za ošetření světlometů, děkujeme Václavovi a Petrovi Lukešovým za krásný hardtop, děkujeme Anně, Tereze a Davidovi Riedlovým za práce na autě!!!